Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Рецепт дана: Торта с лимуном

18.01.2018. 10:19 10:22
Пише:
Фото: pixabay.com

Једе вам се нешто слатко? Разумемо потпуно. А како вас не би гризкла савест због тога, доносимо један баш „здрав“ рецепт, пун витамина Ц, који нам је ових дана баш неопходан. Нешто као уживање „на рецепт“...

Састојци:

За бисквит:

- 210 г путера собне температуре,

- 190 г шећера,

- кесица ванил шећера,

- 225 мл кокосовог млека,

- сок и кора од 2 лимуна,

- 210 г брашна,

- 2 кашичице прашка за пециво,

- 125 г кукурузне крупице,

- 75 г кокосовог брашна,

За глазуру:

- 110 г шећера у праху,

- кашичица лимуновог сока,

- 2 кашике кокосовог млека

Припрема:

1. Загрејати рерну на 160 степени и папиром за печење обложити округлу тепсију пречника 24 центиметра.

2. Помешати просејано брашно, прашак за пециво, кукурузну крупицу и кокос.

3. У другој посуди помешајте путер са шећером и ванил шећером док се не добије фини крем.

4. Додати кокосово млеко, које је потребно prеthodno добро промешати јер се у конзерви углавном одвоји масноћа од воде.

5. Додати лимунов сок и корицу.

6. Течној смеси додати суву и све лагано промешати.

7. Излити у калуп и пећи око 50 минута, а затим колач оставити да се охлади.

8. За глазуру помешати шећер у праху, лимунов сок и кокосово млеко, па добијену смесу излити преко торте и пустити неколико сати да се глазура стегне. 

Пише:
Пошаљите коментар
Рецепт дана: Пилетина у сосу од лимуна

Рецепт дана: Пилетина у сосу од лимуна

11.01.2018. 19:21 19:28
Рецепт дана: Кремаста паста с пилетином и паприком

Рецепт дана: Кремаста паста с пилетином и паприком

05.01.2018. 10:30 10:34