Рецепт дана: Торта с лимуном
Једе вам се нешто слатко? Разумемо потпуно. А како вас не би гризкла савест због тога, доносимо један баш „здрав“ рецепт, пун витамина Ц, који нам је ових дана баш неопходан. Нешто као уживање „на рецепт“...
Састојци:
За бисквит:
- 210 г путера собне температуре,
- 190 г шећера,
- кесица ванил шећера,
- 225 мл кокосовог млека,
- сок и кора од 2 лимуна,
- 210 г брашна,
- 2 кашичице прашка за пециво,
- 125 г кукурузне крупице,
- 75 г кокосовог брашна,
За глазуру:
- 110 г шећера у праху,
- кашичица лимуновог сока,
- 2 кашике кокосовог млека
Припрема:
1. Загрејати рерну на 160 степени и папиром за печење обложити округлу тепсију пречника 24 центиметра.
2. Помешати просејано брашно, прашак за пециво, кукурузну крупицу и кокос.
3. У другој посуди помешајте путер са шећером и ванил шећером док се не добије фини крем.
4. Додати кокосово млеко, које је потребно prеthodno добро промешати јер се у конзерви углавном одвоји масноћа од воде.
5. Додати лимунов сок и корицу.
6. Течној смеси додати суву и све лагано промешати.
7. Излити у калуп и пећи око 50 минута, а затим колач оставити да се охлади.
8. За глазуру помешати шећер у праху, лимунов сок и кокосово млеко, па добијену смесу излити преко торте и пустити неколико сати да се глазура стегне.