Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Recept dana: Torta s limunom

18.01.2018. 10:19 10:22
Piše:
Foto: pixabay.com

Jede vam se nešto slatko? Razumemo potpuno. A kako vas ne bi grizkla savest zbog toga, donosimo jedan baš „zdrav“ recept, pun vitamina C, koji nam je ovih dana baš neophodan. Nešto kao uživanje „na recept“...

Sastojci:

Za biskvit:

- 210 g putera sobne temperature,

- 190 g šećera,

- kesica vanil šećera,

- 225 ml kokosovog mleka,

- sok i kora od 2 limuna,

- 210 g brašna,

- 2 kašičice praška za pecivo,

- 125 g kukuruzne krupice,

- 75 g kokosovog brašna,

Za glazuru:

- 110 g šećera u prahu,

- kašičica limunovog soka,

- 2 kašike kokosovog mleka

Priprema:

1. Zagrejati rernu na 160 stepeni i papirom za pečenje obložiti okruglu tepsiju prečnika 24 centimetra.

2. Pomešati prosejano brašno, prašak za pecivo, kukuruznu krupicu i kokos.

3. U drugoj posudi pomešajte puter sa šećerom i vanil šećerom dok se ne dobije fini krem.

4. Dodati kokosovo mleko, koje je potrebno prethodno dobro promešati jer se u konzervi uglavnom odvoji masnoća od vode.

5. Dodati limunov sok i koricu.

6. Tečnoj smesi dodati suvu i sve lagano promešati.

7. Izliti u kalup i peći oko 50 minuta, a zatim kolač ostaviti da se ohladi.

8. Za glazuru pomešati šećer u prahu, limunov sok i kokosovo mleko, pa dobijenu smesu izliti preko torte i pustiti nekoliko sati da se glazura stegne. 

Piše:
Pošaljite komentar
Recept dana: Piletina u sosu od limuna

Recept dana: Piletina u sosu od limuna

11.01.2018. 19:21 19:28
Recept dana: Kremasta pasta s piletinom i paprikom

Recept dana: Kremasta pasta s piletinom i paprikom

05.01.2018. 10:30 10:34