Recept dana: Torta s limunom
Jede vam se nešto slatko? Razumemo potpuno. A kako vas ne bi grizkla savest zbog toga, donosimo jedan baš „zdrav“ recept, pun vitamina C, koji nam je ovih dana baš neophodan. Nešto kao uživanje „na recept“...
Sastojci:
Za biskvit:
- 210 g putera sobne temperature,
- 190 g šećera,
- kesica vanil šećera,
- 225 ml kokosovog mleka,
- sok i kora od 2 limuna,
- 210 g brašna,
- 2 kašičice praška za pecivo,
- 125 g kukuruzne krupice,
- 75 g kokosovog brašna,
Za glazuru:
- 110 g šećera u prahu,
- kašičica limunovog soka,
- 2 kašike kokosovog mleka
Priprema:
1. Zagrejati rernu na 160 stepeni i papirom za pečenje obložiti okruglu tepsiju prečnika 24 centimetra.
2. Pomešati prosejano brašno, prašak za pecivo, kukuruznu krupicu i kokos.
3. U drugoj posudi pomešajte puter sa šećerom i vanil šećerom dok se ne dobije fini krem.
4. Dodati kokosovo mleko, koje je potrebno prethodno dobro promešati jer se u konzervi uglavnom odvoji masnoća od vode.
5. Dodati limunov sok i koricu.
6. Tečnoj smesi dodati suvu i sve lagano promešati.
7. Izliti u kalup i peći oko 50 minuta, a zatim kolač ostaviti da se ohladi.
8. Za glazuru pomešati šećer u prahu, limunov sok i kokosovo mleko, pa dobijenu smesu izliti preko torte i pustiti nekoliko sati da se glazura stegne.