Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Рецепт дана: Рижото од јечма с кобасицама

09.01.2019. 18:22 18:24
Пише:
Фото: Youtube Printscreen

Рижото од јечма (ричото) традиционално се једе на северу Италије. Припрема овог укусног јела није толико захтевна, па могу да је савладају и они који нису претерано вешти у кухињи.

Састојци:

- 200 г јечма,

- 4 кобасице по жељи,

- 750 мл пилеће супе,

- чаша белог вина,

- главица лука,

- чен белог лука,

- 3 кашике маслиновог уља,

- 2 гранчице свежег тимијана,

- 1 тиквица,

- шака свежег першуна,

- мало путера

Припрема:

1. На маслиновом уљу пропржити ситно исецкан лук и бели лук, па додати комадиће тимијана.

2. Убацити у тигањ месо кобасице, ољуштене од црева.

3. Кад месо добије златно-смеђу боју, у тигањ додати јечам, па све добро промешати.

4. Подлити с белим вином и пустити да се течност редукује.

5. Улити супу и пустити да се све заједно кува око пола сата. Повремено промешати.

6. Рижото је готов када јечам “попије” сву течност.

7. Пред крај кувања у јечам убацити и насецкану тиквицу.

8. Испробати и додати соли и бибера по укусу.

9. Послужити топло са сезонском салатом.

Пише:
Пошаљите коментар
Рецепт дана: Салата од хоботнице

Рецепт дана: Салата од хоботнице

04.01.2019. 13:45 13:51
Рецепт дана: Штрудла с маком

Рецепт дана: Штрудла с маком

23.12.2018. 14:10 14:17