broken clouds
0°C
18.01.2025.
Нови Сад
eur
117.0991
usd
113.7658
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Рецепт дана: Салата од хоботнице

04.01.2019. 13:45 13:51
Пише:
Фото: Youtube Printscreen

У питању је једно од најпопуларнијих хладних јела, које пођеднако прија у свако доба године. Чаша белог вина и комад-два тостираног хлеба је све што вам је потребно за врхунски ужитак...

Састојци:

- 1 кг хоботнице,

- мања главица љубичастог лука,

- 2 ловорова листа,

- гранчица рузмарина,

- бибер у зрну,

- 2 чена белог лука,

- 100 мл маслиновог уља,

- 1 лимун,

- пар гранчица свежег першуна,

- со и млевени бибер по укусу

- кашика црних маслина

Припрема:

1. Очишћену хоботницу ставити у велики лонац, прелити водом па додати бибер у зрну, ловоров лист, бели лук и рузмарин.

2. Кувати најмање сат времена, односно, док хоботница не омекша.

3. Лук ситно исецкати, а потом уситнити и першун.

4. У мањој чинији измешати маслиново уље, лимунов сок, прстохват соли и мало бибера.

5. Кад је хоботница кувана, испрати је под водом и охладити, па затим исећи на мање комаде.

6. Исецкану хоботницу ставити у посуду, посути је насецканим першуном и луком, па прелити преливом од маслиновог уља и лимуна. 7. Пажљиво промешати, па добро охладити.

8. Пре послуживања, по укусу додатно посолити, побиберити и зачинити маслиновим уљем. За крај, по жељи, убацити неколико црних маслина.

Пише:
Пошаљите коментар
Рецепт дана: Руска салата

Рецепт дана: Руска салата

28.12.2018. 19:45 19:49
Рецепт дана: Куглоф са сувим грожђем

Рецепт дана: Куглоф са сувим грожђем

27.12.2018. 19:06 19:10