Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Recept dana: Rižoto od ječma s kobasicama

09.01.2019. 18:22 18:24
Piše:
Foto: Youtube Printscreen

Rižoto od ječma (ričoto) tradicionalno se jede na severu Italije. Priprema ovog ukusnog jela nije toliko zahtevna, pa mogu da je savladaju i oni koji nisu preterano vešti u kuhinji.

Sastojci:

- 200 g ječma,

- 4 kobasice po želji,

- 750 ml pileće supe,

- čaša belog vina,

- glavica luka,

- čen belog luka,

- 3 kašike maslinovog ulja,

- 2 grančice svežeg timijana,

- 1 tikvica,

- šaka svežeg peršuna,

- malo putera

Priprema:

1. Na maslinovom ulju propržiti sitno iseckan luk i beli luk, pa dodati komadiće timijana.

2. Ubaciti u tiganj meso kobasice, oljuštene od creva.

3. Kad meso dobije zlatno-smeđu boju, u tiganj dodati ječam, pa sve dobro promešati.

4. Podliti s belim vinom i pustiti da se tečnost redukuje.

5. Uliti supu i pustiti da se sve zajedno kuva oko pola sata. Povremeno promešati.

6. Rižoto je gotov kada ječam “popije” svu tečnost.

7. Pred kraj kuvanja u ječam ubaciti i naseckanu tikvicu.

8. Isprobati i dodati soli i bibera po ukusu.

9. Poslužiti toplo sa sezonskom salatom.

Piše:
Pošaljite komentar
Recept dana: Salata od hobotnice

Recept dana: Salata od hobotnice

04.01.2019. 13:45 13:51
Recept dana: Štrudla s makom

Recept dana: Štrudla s makom

23.12.2018. 14:10 14:17