Рецепт дана: Пуњени шампињони
Шампињони пуњени сланином и качкаваљем одушевиће вас пуноћом укуса, без обзира да ли ћете их сервирати за ручак или вечеру...
Састојци:
- 400 г већих шампињона,
- 50 г димљене сланине,
- 50 г празилука (бели део),
- 50 г качкаваља,
- ½ кашичице бибера,
- кашичица оригана,
- чен белог лука,
- кашика свежег першунов листа,
- со по укусу,
- уље
Припрема:
1. Опрати шампињоне, очистити их, одвојити дршке, па дршке исећи на колутиће.
2. Качкаваљ исећи на коцкице.
3. Празилук добро очистити и опрати и исећи на коцкице. Бели лук такође очистити и ситно исећи.
4. Загрејати уље, па пропржити дршке од шампињона, додати сланину, празилук и на крају бели лук. Посолити по укусу, додати бибер, оригано и динстати док не уври вода коју ће дршке од шампињона да пусте.
5. Склонити фил са шпорета и умешати опран и исецкан першунов лист.
6. Шампињоне поређати у пекач, па их нафиловати.
7. Пећи их 15 минута у рерни prеthodno загрејаној на 220 степени.
8. Извадити шампињоне из рерне, на сваки ставити мало качкаваља и вратити у рерну на пар минута, односно, док се качкаваљ не истопи.