Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Recept dana: Punjeni šampinjoni

27.02.2019. 12:17 12:25
Piše:
Foto: Youtube Printscreen

Šampinjoni punjeni slaninom i kačkavaljem oduševiće vas punoćom ukusa, bez obzira da li ćete ih servirati za ručak ili večeru...

Sastojci:

- 400 g većih šampinjona,

- 50 g dimljene slanine,

- 50 g praziluka (beli deo),

- 50 g kačkavalja,

- ½ kašičice bibera,

- kašičica origana,

- čen belog luka,

- kašika svežeg peršunov lista,

- so po ukusu,

- ulje

Priprema:

1. Oprati šampinjone, očistiti ih, odvojiti drške, pa drške iseći na kolutiće.

2. Kačkavalj iseći na kockice.

3. Praziluk dobro očistiti i oprati i iseći na kockice. Beli luk takođe očistiti i sitno iseći.

4. Zagrejati ulje, pa propržiti drške od šampinjona, dodati slaninu, praziluk i na kraju beli luk. Posoliti po ukusu, dodati biber, origano i dinstati dok ne uvri voda koju će drške od šampinjona da puste.

5. Skloniti fil sa šporeta i umešati opran i iseckan peršunov list.

6. Šampinjone poređati u pekač, pa ih nafilovati.

7. Peći ih 15 minuta u rerni prethodno zagrejanoj na 220 stepeni.

8. Izvaditi šampinjone iz rerne, na svaki staviti malo kačkavalja i vratiti u rernu na par minuta, odnosno, dok se kačkavalj ne istopi.

Piše:
Pošaljite komentar
Recept dana: Domaći baunti

Recept dana: Domaći baunti

25.02.2019. 13:30 13:32
Recept dana: Jafa štanglice

Recept dana: Jafa štanglice

21.02.2019. 18:24 18:33