Рецепт дана: Пилећи паприкаш са ноклицама
У питању је старо јело које увек изнова одушеви савршеном комбинацијом укуса.
Састојци:
- 4 батака и карабатака,
- 2 главице црног лука,
- 2 чена белог лука,
- 2-3 кашике брашна,
- 1 дл сока од парадајза,
- кашичица алеве паприке,
- 5-6 кромпира,
- со, бибер и суви зачини по укусу,
- уље за пржење
За ноклице:
- 1 јаје,
- 2 кашике брашна,
- мало соли,
- кап уља
Припрема:
1. Батаке опрати и осушити, па их уваљати у брашно и пржити на мало уља са сваке стране.
2. Пржене батаке извадити из шерпе и оставити са стране.
3. Црни лук исећи, па пропржити, затим додати бели лук и пропржити заједно док не омекша.
4. Додати кромпир исечен на крупније кришке, црвену паприку, сок од парадајза, со, бибер и зачине.
5. Батаке вратити у шерпу налити водом и кувати на лаганој ватри око сат и по времена.
6. Пред крај направити ноклице: јаје умутити виљушком и посолити, па постепено додавати брашно и све добро промешати да се смеса уједначи.
7. Кашичицом вадити кнедле и спуштати их у кувани паприкаш.
8. Вадити најмањом кашичицом јер оне нарасту током кувања.
9. Кувати још 10-15 минута и послужити.