Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Рецепт дана: Пилећи паприкаш са ноклицама

26.10.2017. 13:05 13:08
Пише:
Фото: pixabay.com

У питању је старо јело које увек изнова одушеви савршеном комбинацијом укуса.

Састојци:

- 4 батака и карабатака,

- 2 главице црног лука,

- 2 чена белог лука,

- 2-3 кашике брашна,

- 1 дл сока од парадајза,

- кашичица алеве паприке,

- 5-6 кромпира,

- со, бибер и суви зачини по укусу,

- уље        за пржење

За ноклице:

- 1 јаје,

- 2 кашике брашна,

- мало соли,

- кап уља

Припрема:

1. Батаке опрати и осушити, па их уваљати у брашно и пржити на мало уља са сваке стране.

2. Пржене батаке извадити из шерпе и оставити са стране.

3. Црни лук исећи, па пропржити, затим додати бели лук и пропржити заједно док не омекша.

4. Додати кромпир исечен на крупније кришке, црвену паприку, сок од парадајза, со, бибер и зачине.

5. Батаке вратити у шерпу налити водом и кувати на лаганој ватри око сат и по времена.

6. Пред крај направити ноклице: јаје умутити виљушком и посолити, па постепено додавати брашно и све добро промешати да се смеса уједначи.

7. Кашичицом вадити кнедле и спуштати их у кувани паприкаш.

8. Вадити најмањом кашичицом јер оне нарасту током кувања.

9. Кувати још 10-15 минута и послужити.

Пише:
Пошаљите коментар
Рецепт дана: Брзинске переце са сиром

Рецепт дана: Брзинске переце са сиром

19.10.2017. 17:16 17:20
Рецепт дана: Печено пиле с медом и лимуном

Рецепт дана: Печено пиле с медом и лимуном

17.10.2017. 15:51 16:00