Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Recept dana: Pileći paprikaš s krompirom

01.06.2018. 17:57 18:00
Piše:
Foto: pixabay.com

Da li uopšte postoji jelo po kom se najlakše prepoznaje ukus Vojvodine? Za mnoge je odgovor - paprikaš. Pravi, domaći starinski paprikaš prepoznaje se po sastojcima, kao što su crveni krompir, domaće sušene kobasice (ili piletina, svinjetina), vrlo malo začina i načinu kuvanja. To je najvažnije da bi paprikaš uspeo i izgledao baš kao bakin.

Sastojci:

- 1 pile,

- 1 kg krompira,

- 1 dl ulja,

- 1 šargarepa,

- 1 paradajz,

- 1 kašika paradajza iz tube,

- 2 glavice crnog luka,

- 1 paprika,

- aleva paprika,

- peršunov list,

- biber i so

Priprema:

1. Očišćeno pile iseći na komade i oprati.

2. Na zagrejanom ulju ili masti propržiti sitno iseckan crni luk, dodati na kolutove isečenu šargarepu, isečenu papriku, meso, posoliti po ukusu, sipati pola čaše vode i dinstati uz povremeno dolivanje vode.

3. Kada je meso dopola kuvano, dodati kašiku paradajza iz tube, malo aleve naprike, očišćen i na kocke isečen krompir,pa naliti pola litra vode i sve zajedno kuvati dok ne bude gotovo.

4. Kuvan paprikaš skinuti s vatre, umešati pola kašičice sitno iseckanog peršunovog lista i malo mlevenog bibera.

Piše:
Pošaljite komentar
Recept dana: Voćni kolač

Recept dana: Voćni kolač

23.05.2018. 12:07 12:19
Recept dana: Kolač s kokosom bez jaja

Recept dana: Kolač s kokosom bez jaja

17.05.2018. 17:26 17:48