Рецепт дана: Пилећи батаци у маринади
Тешко да би неко (осим ако није вегетаријанац) одбио фино печени пилећи батак. А још ако се томе дода да је ово месо као створено за милион пођеднако укусних комбинација, логично је да се често нађе на менију сваке домаћице.
Састојци:
- 4 пилећа батака са карабатаком,
- 100 мл уља,
- 1 кашика сувог зачина,
- 3 кашике соја соса,
- 1 кашика сенфа,
- 1 кашичица млевене црвене паприке,
- першунов лист, босиљак, рузмарин,
- бибера и соли по укусу
Припрема:
1. Батаке раздвојити или оставити у комаду, по жељи.
2. Помешати све састојке за маринаду, па сваки батак утрљати и оставити у посуди у којој је прављена маринада.
3. Месо оставити у маринади неких сат времена.
4. Укључити рерну на 200 степени и припремити ватросталну посуду са поклопцем.
5. Поређати батаке, прелити преосталом маринадом, долити пола чаше воде, поклопити и ставити да се пече.
6. После сат времена, батаке окренути. Поново их окренути за неких пола сата, а затим отклопити и запећи.