Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Recept dana: Pileći bataci u marinadi

19.05.2017. 17:24 17:29
Piše:
Foto: www.freeimages.com

Teško da bi neko (osim ako nije vegetarijanac) odbio fino pečeni pileći batak. A još ako se tome doda da je ovo meso kao stvoreno za milion pođednako ukusnih kombinacija, logično je da se često nađe na meniju svake domaćice.

Sastojci:

- 4 pileća bataka sa karabatakom,

- 100 ml ulja,

- 1 kašika suvog začina,

- 3 kašike soja sosa,

- 1 kašika senfa,

- 1 kašičica mlevene crvene paprike,

- peršunov list, bosiljak, ruzmarin,

- bibera i soli po ukusu

Priprema:

1. Batake razdvojiti ili ostaviti u komadu, po želji.

2. Pomešati sve sastojke za marinadu, pa svaki batak utrljati i ostaviti u posudi u kojoj je pravljena marinada.

3. Meso ostaviti u marinadi nekih sat vremena.

4. Uključiti rernu na 200 stepeni i pripremiti vatrostalnu posudu sa poklopcem.

5. Poređati batake, preliti preostalom marinadom, doliti pola čaše vode, poklopiti i staviti da se peče.

6. Posle sat vremena, batake okrenuti. Ponovo ih okrenuti za nekih pola sata, a zatim otklopiti i zapeći.

Piše:
Pošaljite komentar
Recept dana: Plazma torta

Recept dana: Plazma torta

15.05.2017. 17:10 17:14
Recept dana: Albino pasta

Recept dana: Albino pasta

10.05.2017. 10:39 10:45