Рецепт дана: Пица с кромпиром и моцарелом
Мало је оних који не воле кромпир; пржени, печени у рерни или „исмиксан“ у пире... Како год, ова је намирница истинска звезда трпезе. Овог пута, кромпир у мало мање уобичајној улози...
Састојци:
- моцарела,
- 2 мања кромпира,
- сос од парадајза,
- тесто за пицу,
- 100 г танко нарезане сланине,
- маслине,
- маслиново уље
Припрема:
1. Замесити тесто за пицу од 500 г брашна, 5 г сувог квасца, 1 дл млека, 2,5 дл топле воде, соли, мало шећера или меда, 1 дл маслиновог уља.
2. Оставити га да се диже око пола сата, а затим га опет премесити и оставити да се диже још сат времена.
3. Разваљати тесто, па га премазати сосом од парадајза, поређати на плошке исечену моцарелу, кромпир и сланину.
4. Пећи на 220 степени док се сир не отопи и тесто не буде хрскаво печено.
5. Извадити пицу из рерне, поређати на њу маслине, покапати с мало маслиновог уља и посути ориганом.