Recept dana: Pica s krompirom i mocarelom
Malo je onih koji ne vole krompir; prženi, pečeni u rerni ili „ismiksan“ u pire... Kako god, ova je namirnica istinska zvezda trpeze. Ovog puta, krompir u malo manje uobičajnoj ulozi...
Sastojci:
- mocarela,
- 2 manja krompira,
- sos od paradajza,
- testo za picu,
- 100 g tanko narezane slanine,
- masline,
- maslinovo ulje
Priprema:
1. Zamesiti testo za picu od 500 g brašna, 5 g suvog kvasca, 1 dl mleka, 2,5 dl tople vode, soli, malo šećera ili meda, 1 dl maslinovog ulja.
2. Ostaviti ga da se diže oko pola sata, a zatim ga opet premesiti i ostaviti da se diže još sat vremena.
3. Razvaljati testo, pa ga premazati sosom od paradajza, poređati na ploške isečenu mocarelu, krompir i slaninu.
4. Peći na 220 stepeni dok se sir ne otopi i testo ne bude hrskavo pečeno.
5. Izvaditi picu iz rerne, poređati na nju masline, pokapati s malo maslinovog ulja i posuti origanom.