Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Рецепт дана: Печене прженице

04.01.2018. 13:12 13:17
Пише:
Фото: Youtube Printscreen

После празника увек остане хране, коју никако не би требало бацати. Ево сјајне идеје како да употребите стари хлеб.

Састојци  (за 4 особе):

- векна старог багета,

- 45 г путера,

- 3 јајета,

- 300 мл млека,

- 2 кашичице ваниле,

- 2 кашике сока од поморанџе,

- кашичица изрендане корице од поморанџе,

- кашика жутог шећера,

- шећер у праху,

- воће по жељи (бруснице, боровнице, сецкане јабуке...),

- по жељи џем, мед, воћни сируп, нутела...

Припрема:

1. У већу посуду увацити јаја, ванилу, сок од поморанџе, корицу поморанџе.

2. Додати млеко и оставити са стране.

3. Багету одсећи крајеве и преполовити га по дужини, а онда сећи комаде од око осам до десет центиметара.

4. Свако парче хлеба премазати омекшалим путером.

5. Узети пекач у који могу да стану сви парчићи хлеба, али да се не преклапају.

6. Поређати хлеб, намазаном страном према доле, прелити јајима и млеком и оставити да тако стоји око пола сата и притом на сваких 10 минута окренути хлеб на другу страну.

7. Загрејати рерну на 185  степени и парчиће хлеба оставити да страна која је премазана путером буде према горе.

8. Посути шећером и по жељи џемом или нутелом, па ставити да се пече.

9. Пећи око 30 до 40 минута, док лепо не порумени.

10. Посути шећером у праху и послужити топло с додатком, рецимо, свежег или воћа из замрзивача.

Пише:
Пошаљите коментар
Рецепт дана: Веганска проја

Рецепт дана: Веганска проја

26.12.2017. 14:29 14:34
Рецепт дана: Намаз од шампињона

Рецепт дана: Намаз од шампињона

21.12.2017. 12:01 12:04