Рецепт дана: Шпагете са сланином
Мало је оних који не уживају у укусној италијанској пасти; јелу које је пођеднако укусно током читаве године. Ево једног једноставног рецепта за нешто „јачу“, зимску варијанту...
Састојци (за 4 особе):
- 1/2 празилука,
- 1/2 главице црног лука,
- 150 г меснате сланине,
- 200 г шампињона,
- 300 г парадајз пелата,
- 2 дл густог сока од парадајза,
- 50 г пармезана,
- 2 дл млека,
- оригано,
- соли по укусу,
- 300 г шпагета,
- сунцокретово уље
Припрема:
1. На мало уља пропржити исецкани празилук, па затим додати сланину исецкану на коцкице и шампињоне на листиће.
2. Сипати измиксани парадајз пелат и сок од парадајза, а потом и млеко, па кувати док не прокључа.
3. Додати оригано и зачинити по укусу.
4. Убацити некувану тестенину и кувати на умереној температури док шпагете не упију сву течност и не омекшају.
5. Током кувања по потреби додати воде.
6. Готову пасту посути ренданим пармезаном.