Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Recept dana: Pica „četiri godišnja doba“

22.12.2018. 15:37 15:41
Piše:
Foto: Youtube Printscreen

Pica „četiri godišnja doba“, svetski poznata kao „quattro stagioni pizza“ može da se napravi na više načina. Suština je, pak, uvek ista: pica je podeljena na četiri jednaka dela i svaki od njih sadrži drugu vrstu nadeva.

Sastojci:

- 3 šoljice brašna,

- šoljica mlake vode,

- kašičica šećera,

- 2 kašičice soli,

- 1/2 kesice suvog kvasca,

- kašika maslinovog ulja

Za nadev:

- 50 g iseckanih šampinjona,

- 100 g listica šunke,

- 200 g rendanog kačkavalja,

- nekoliko iseckanih crnih maslina,

- kečap,

- origano,

- bosiljak

Priprema:

1. U odgovarajuću posudu staviti dve šoljice brašna, so, šećer i kvasac, pa malo promešati varjačom.

2. Dodati vodu i ulje, pa sve umutiti mikserom.

3. Kada se lepo sjedinilo u glatku masu, dodati i treću šoljicu brašna, pa testo umesiti rukom.

4. Oblikovati ga potom u loptu, premazati ga uljem, staviti u ovalnu posudu, prekriti krpom i ostaviti da odstoji na toplom mestu 30-45 minuta (dok se vizuelno ne udvostruči).

5. Izvaditi naraslo testo i oblikovati ga prema okrugloj tepsiji u kojoj će se peći.

6. Tepsiju prethodno podmazati, a testo neka pre pečenja odstoji još 15-tak minuta.

7. Testo prvo premazati kečapom i posuti origanom i bosiljkom.

8. Blago iscrtati na testu četiri jednaka trougla, pa u prvi poređati šampinjone, u drugi šunku, u treći kačkavalj, a u četvrti masline.

9. Peći je nekih 15 minuta u rerni zagrejanoj na 220 stepeni.

Piše:
Pošaljite komentar
Recept dana: Zelene taljatele

Recept dana: Zelene taljatele

20.12.2018. 11:32 11:36
Recept dana: Špagete sa slaninom

Recept dana: Špagete sa slaninom

13.12.2018. 23:26 23:27