Рецепт дана: Палачинке с јабукама и циметом
Сви знају да их праве и сви их обожавају. А како би ова супер брза посластица била још укуснија и онамо више "зимска", можете да додате и мало ваниле, а у оне за „пунолетне“ и бело вино...
Састојци за палачинке:
- 250 г брашна,
- 2 јајета,
- 2 дл млека,
- 3 дл минералне воде,
- кашичица соли
Фил:
- 2 кашике путера,
- кашичица цимета,
- ванил шећер,
- 1/4 кашичице мускатног орашчића,
- 3 јабуке,
- кашика лимуновог сока,
- кашика шећера
Припрема:
1. Измешати састојке за палачинке и пустити да одстоји око пола сата.
2. У тигању отопити путер, шећер, ванил шећер, цимет и мускатни орашчић у две кашике воде.
3. Додати ољуштене и на коцкице исецкане јабуке, а затим и сок од лимуна.
4. Кувати на средње јакој ватри док не омекшају, уз непрестано мешање.
5. Испећи палачинке, па их нафиловати смесом од јабука.