Recept dana: Palačinke s jabukama i cimetom
Svi znaju da ih prave i svi ih obožavaju. A kako bi ova super brza poslastica bila još ukusnija i onamo više "zimska", možete da dodate i malo vanile, a u one za „punoletne“ i belo vino...
Sastojci za palačinke:
- 250 g brašna,
- 2 jajeta,
- 2 dl mleka,
- 3 dl mineralne vode,
- kašičica soli
Fil:
- 2 kašike putera,
- kašičica cimeta,
- vanil šećer,
- 1/4 kašičice muskatnog oraščića,
- 3 jabuke,
- kašika limunovog soka,
- kašika šećera
Priprema:
1. Izmešati sastojke za palačinke i pustiti da odstoji oko pola sata.
2. U tiganju otopiti puter, šećer, vanil šećer, cimet i muskatni oraščić u dve kašike vode.
3. Dodati oljuštene i na kockice iseckane jabuke, a zatim i sok od limuna.
4. Kuvati na srednje jakoj vatri dok ne omekšaju, uz neprestano mešanje.
5. Ispeći palačinke, pa ih nafilovati smesom od jabuka.