Рецепт дана: Белгијски вафли
Рецепт за апсолутно најфинији доручак у кревету или кад вам се једе нешто слатко. У оба случаја, предлог као створен за кишни дан.
Састојци:
- 400 г брашна,
- 3 кашичице прашка за пециво,
- ½ кашичице соли,
- 50 г шећера,
- 300 мл млека,
- 2 жуманцета,
- кашика екстракта ваниле,
- 100 г отопљеног путера,
- 4 беланцета
Припрема:
1. Загријати тигањ с поклопцем за припрему вафла.
2. Просејати суве намирнице, односно брашно, прашак за пециво, со и шећер, па их заједно ставите у једну посуду.
3. У посебној чинији помешати млеко, жуманца и екстракт ваниле, па је прелити преко сувих намирница и нежно умешати.
4. Смеси додати отопљени путер и наставити с лаганим мешањем.
5. Миксером истући снег од беланаца, па их полако умешати с осталим намирницама.
6. Улити део смесе у калуп за печење вафла и пећи док не добијете румене залогајчиће.
7. Послужити вафле топле са слатком павлаком, џемом, свежим воћем, медом или само с комадићем путера и шећером у праху.