Рецепт дана: Маринирани лосос
Маринада с ђумбиром даће одресцима од лососа свежину и ароматично-љуткасти укус. Овако моћна комбинација енергичан је подстицај имунитету, те је зима на измаку идеално време да је испробате.
Састојци (за 4 особе):
- 800 г лососа,
- 2 кашичице нарибаног свежег ђумбира,
- 2 кашичице вегете,
- 3 чена белог лука,
- 2 кашике сусамовог уља,
- сок од пола лимете,
- 2 кашике соја соса,
- кашичица жутог шећера,
- 1 љута папричица,
- 2 кашике маслиновог уља
Припрема:
1. Одреске лососа натрљати нарибаним ђумбиром, вегетом и протиснутим белим луком.
2. Прелити сусамовим уљем, соком лимете, соја сосом, па на крају посути жутим шећером и исецканом љутом папричицом.
3. Лосос маринирати око сат времена, а затим га пећи на загрејаном маслиновом уљу са сваке стране око 5 минута.
4. Овако припремљен лосос послужити уз кувани броколи и шаргарепу исецкану на штапиће.