Рецепт дана: Мафини са спанаћем
Слани мафини су све популарнији, а један од разлога је и тај што у њима може да се ужива и кад су топли, и кад су хладни. Притом, згодни су и укусни и као варијанта ужине за понети...
Састојци:
- 380 г глатког брашна,
- пола кесице прашка за пециво,
- 350 мл млека,
- 1 јаје,
- 250 г младог спанаћа,
- 150 г фета сира,
- 2-3 сушена парадајза из уља,
- 50 г рибаног пармезана,
- 75 мл маслинова уља
Додатно:
- 100 г сланог сира
Припрема:
1. У дубљој чинији просејати брашно помијешано с прашком за пециво, додати со, као и насецкан спанаћ, сушени парадајз, фету и пармезан, па све добро измешати виљушком.
2. Потом додати млеко, маслиново уље и лагано размућено јаје, па све лагано измешати.
3. У калупе за мафине ставити папирне корпице, па сваку напунити смесом. На врх ставити још неколико коцкица сланог сира.
4. Пећи око 20 минута у рерни prеthodno загрејаној на 200 степени; убости чачкалицом и ако изађе сува - мафини су печени.
5. Пребацити их на решетку за хлађење и оставити их да се кратко прохладе, па послужити.