Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Recept dana: Mafini sa spanaćem

15.03.2019. 13:35 13:40
Piše:
Foto: Youtube Printscreen

Slani mafini su sve popularniji, a jedan od razloga je i taj što u njima može da se uživa i kad su topli, i kad su hladni. Pritom, zgodni su i ukusni i kao varijanta užine za poneti...

Sastojci:

- 380 g glatkog brašna,

- pola kesice praška za pecivo,

- 350 ml mleka,

- 1 jaje,

- 250 g mladog spanaća,

- 150 g feta sira,

- 2-3 sušena paradajza iz ulja,

- 50 g ribanog parmezana,

- 75 ml maslinova ulja

Dodatno:

- 100 g slanog sira

Priprema:

1. U dubljoj činiji prosejati brašno pomiješano s praškom za pecivo, dodati so, kao i naseckan spanać, sušeni paradajz, fetu i parmezan, pa sve dobro izmešati viljuškom.

2. Potom dodati mleko, maslinovo ulje i lagano razmućeno jaje, pa sve lagano izmešati.

3. U kalupe za mafine staviti papirne korpice, pa svaku napuniti smesom. Na vrh staviti još nekoliko kockica slanog sira.

4. Peći oko 20 minuta u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni; ubosti čačkalicom i ako izađe suva - mafini su pečeni.

5. Prebaciti ih na rešetku za hlađenje i ostaviti ih da se kratko prohlade, pa poslužiti.

Piše:
Pošaljite komentar
Recept dana: Čorba od spanaća

Recept dana: Čorba od spanaća

11.03.2019. 13:19 13:23
Recept dana: Domaći ćevapi

Recept dana: Domaći ćevapi

06.03.2019. 18:25 18:27