Recept dana: Mafini sa spanaćem
Slani mafini su sve popularniji, a jedan od razloga je i taj što u njima može da se uživa i kad su topli, i kad su hladni. Pritom, zgodni su i ukusni i kao varijanta užine za poneti...
Sastojci:
- 380 g glatkog brašna,
- pola kesice praška za pecivo,
- 350 ml mleka,
- 1 jaje,
- 250 g mladog spanaća,
- 150 g feta sira,
- 2-3 sušena paradajza iz ulja,
- 50 g ribanog parmezana,
- 75 ml maslinova ulja
Dodatno:
- 100 g slanog sira
Priprema:
1. U dubljoj činiji prosejati brašno pomiješano s praškom za pecivo, dodati so, kao i naseckan spanać, sušeni paradajz, fetu i parmezan, pa sve dobro izmešati viljuškom.
2. Potom dodati mleko, maslinovo ulje i lagano razmućeno jaje, pa sve lagano izmešati.
3. U kalupe za mafine staviti papirne korpice, pa svaku napuniti smesom. Na vrh staviti još nekoliko kockica slanog sira.
4. Peći oko 20 minuta u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni; ubosti čačkalicom i ako izađe suva - mafini su pečeni.
5. Prebaciti ih na rešetku za hlađenje i ostaviti ih da se kratko prohlade, pa poslužiti.