Рецепт дана: Мафини с карфиолом и панчетом
Ако не знате шта бисте кували, ево једне сјајне идеје – идеална варијанта укусног доручка или вечере.
Састојци:
- 1 мањи карфиол,
- везица младог лука,
- чен белог лука,
- 50 г сланине,
- 50 г сира по избору,
- 2 јајета,
- 2 беланцета,
- со и бибер по укусу,
- мало масти
Припрема:
1. Панчету исећи на коцкице и пропржити на врло мало масноће.
2. Додати бели лук и млади лук исецкан на колутиће, па све заједно кратко пропржити.
3. Карфиол поделити на цвјетиће, опрати и уситнити у блендеру, па пропржити заједно с луком и сланином.
4. Склонити с рингле, зачинити по укусу и додати нарибани сир.
5. Јаја и беланца умутити благо виљушком и сјединити с карфиолом.
6. У калуп за мафине ставити папирне корпице и напунити их припремљеном смесом.
7. Пећи на 200 степени око пола сата, односно, док мафини не порумене.