Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Рецепт дана: Сочна ребарца из рерне

11.09.2017. 09:31 09:36
Пише:
Фото: pixabay.com

Кад једном пробате овако припремљена ребарца, сасвим сигурно ћете им се радо враћати...

Састојци:

- 1,5 кг свињских ребара,

- 1 кг кромпира,

- 2 главице црног лука,

- 2 бабуре,

- кашичица соли,

200 г маргарина

За маринаду:

- 100 мл белог вина,

- главица црног лука,

- кашичица млевене паприке,

- кашичица соли,

- пар листова ловорова

Припрема:

1. Ребра добро опрати, просушити и исећи на комаде жељене величине.

2. Направити маринаду од црног лука исеченог на тање режњеве, соли, млевене паприке, ловоровог листа и белог вина, па све промешати.

3. Ставити месо, а затим лагано протрести посуду да се зачини равномерно распореде по месу.

4. Оставити сат времена да одстоји у маринади.

5. У другој посуди отопити маргарин и држати посуду у топлој води да маргарин остане течан.

6. Месо извадити из маринаде, па га провући кроз растопљени маргарин и ређати на средину плеха за печење.

7. Кромпир огулити, опрати, исећи на четвртине и посолити. Потом га распоредити уз ивицу плеха.

8. Црни лук очистити, паприку опрати и ушушкати у кромпир, па све прелити остатком маргарина, а ако треба додати и мало уља.

9. Плех покрити алу-фолијом и ставити у загрејану рерну на 200 степени да се пече око 45 минута.

10. Након тога скинути фолију и запећи да месо добије румену боју. 

Пише:
Пошаљите коментар
Рецепт дана: Колач с маком

Рецепт дана: Колач с маком

07.09.2017. 14:51 14:54
Рецепт дана: Пита са грожђем

Рецепт дана: Пита са грожђем

02.09.2017. 14:41 14:43