Recept dana: Letnji čizkejk
U samo tri koraka i bez nekog većeg napora, uz dobru bazu od biskvita i laganog krema, napravićete ovu ukusnu letnju poslasticu, koja se pritom ni ne peče.
Sastojci:
Za biskvit:
- 40 g putera,
- 25 keksa „oreo“,
- kašičica ekstrakta vanile
Za krem:
- 500 g svežeg krem sira,
- 500 ml slatke pavlake,
- 7 kašika šećera,
- 2 vanil šećera,
- kesica želatina
Za preliv:
- 500 g šumskog voća,
- 1 instant preliv za torte,
- vanil šećer
Priprema:
1. Izmrviti keks u blenderu, pa dodati otopljeni puter s ekstraktom vanile i sve utisnuti u kalup u kom će se ređati kolač.
2. Stavite u frižider.
3. Želatin otopiti u deset kašika vode, pa zagrejati (paziti da ne provri).
4. Krem sir i obe vrste šećera umutiti mikserom, pa umešati razrađenu slatku pavlaku i želatin. Dobro izmešati, pa izliti u kalup i držati u frižideru tri sata.
5. Voće posuti šećerom i kuvati na laganoj vatri dok ne pusti sok. Dodati preliv za torte i ostaviti da se prohladi.
6. Polako izliti sirup na tortu.