Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Recept dana: Letnji čizkejk

04.07.2018. 12:10 12:14
Piše:
Foto: pixabay.com

U samo tri koraka i bez nekog većeg napora, uz dobru bazu od biskvita i laganog krema, napravićete ovu ukusnu letnju poslasticu, koja se pritom ni ne peče.

Sastojci:

Za biskvit:

- 40 g putera,

- 25 keksa „oreo“,

- kašičica ekstrakta vanile

Za krem:

- 500 g svežeg krem sira,

- 500 ml slatke pavlake,

- 7 kašika šećera,

- 2 vanil šećera,

- kesica želatina

Za preliv:

- 500 g šumskog voća,

- 1 instant preliv za torte,

- vanil šećer

Priprema:

1. Izmrviti keks u blenderu, pa dodati otopljeni puter s ekstraktom vanile i sve utisnuti u kalup u kom će se ređati kolač.

2. Stavite u frižider.

3. Želatin otopiti u deset kašika vode, pa zagrejati (paziti da ne provri).

4. Krem sir i obe vrste šećera umutiti mikserom, pa umešati razrađenu slatku pavlaku i želatin. Dobro izmešati, pa izliti u kalup i držati u frižideru tri sata.

5. Voće posuti šećerom i kuvati na laganoj vatri dok ne pusti sok. Dodati preliv za torte i ostaviti da se prohladi.

6. Polako izliti sirup na tortu.

Piše:
Pošaljite komentar
Recept dana: Zapečena punjena paprika

Recept dana: Zapečena punjena paprika

26.06.2018. 18:33 18:39
Recept dana: Čorbica s tikvicama

Recept dana: Čorbica s tikvicama

21.06.2018. 13:03 13:06