Рецепт дана: Лења пита с кајсијама
29.06.2018.
21:38
21:44
Коментари (0)
У питању је старински колач, чији укус ни данас не може никога да остави равнодушним.
Састојци:
- 3 јајета,
- чаша шећера,
- чаша уља,
- 2 чаше брашна,
- чаша јогурта,
- прашак за пециво,
- 1 кг ољуштених и исецканих кајсија,
- 2-3 кашике гриза,
- шећер у праху за посипање
Припрема:
1. Исечене кајсије продинстати на мало уља да омекшају, заједно с гризом и мало шећера.
2. Умутити јаја, шећер, уље, брашно, прашак за пециво и јогурт у хомогену смесу.
3. Две трећине смесе излити у подмазан плех и пећи док се не ухвати корица.
4. Извадити из рерне, прекрити кајсијама, а затим и остатком теста.
5. Пећи још око 30-40 минута, па печен колач посути шећером у праху.