Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Рецепт дана: Крем чорба од целера

14.03.2018. 11:10 11:14
Пише:
Фото: Youtube Printscreen

Целер снижава крвни притисак и садржи знатне количине магнезијума, калијума и калцијума. Добар је за смиривање нервоза, а препоручује се и особама које пате од артритиса, реуме и гихта.

Састојци:

- главица црвеног лука,

- 2 чена белог лука,

- 3 средња целера с лишћем,

- 2 шаргарепе,

- 2 кромпира,

- маслиново уље,

- со, бибер, першун, ђумбир, тимијан

Припрема:

1. Уситњени црвени и бели лук пропржити на маслиновом уљу.

2. Целер добро опрати, па исећи на коцкице.

3. Кромпир и шаргарепу такође очистити и исецкати на коцкице.

4. Насецкано поврће ставити у лонац у ком је prеthodno испржен лук. Прелити водом да сви састојци буду прекривени, па посолити и побиберити и затим кувати на лаганој ватри док намирнице не омекшају.

5. Кад је поврће кувано, склонити с ватре, па уситнити штапним миксером док се не добије кремаста структура.

6. По жељи додати свежег тимијана или нарибаног ђумбира.

Пише:
Пошаљите коментар
Рецепт дана: Пуњене паприке

Рецепт дана: Пуњене паприке

05.03.2018. 18:54 19:41
Рецепт дана: Слане кифлице

Рецепт дана: Слане кифлице

09.03.2018. 19:57 20:03