Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Рецепт дана: Пуњене паприке

05.03.2018. 18:54 19:41
Пише:
Фото: pixabay.com

У питању је једно од јела које многима мирише на детињство, а ево како да их сами направите и то по "бакиној" рецептури.

Састојци:

- 8 паприка бабура,

- 1/2 кг мешаног млевеног меса,

- чен белог лука,

- велика кашика исецканог першуна,

- мало сланине,

- шољица пиринча,

- со и бибер по укусу,

- мало шећера,

- главица лука,

- 4 већа парадајза,

- 1 шаргарепа,

- 500 мл пасираног парадајза,

- уље

Припрема:

1. Бели лук, першун и сланину ситно исецкати, па помешати с prеthodnom посољеним и побибереним млевеним месом. Добро све рукама измешати, а затим додати пиринач, па све поново сединити.

2. Паприкама скинути петељке и очистити унутрашњост, па их добро опрати и оставити да се осуше.

3. Када се осуше, напунити их припремљеном смесом од меса и пиринча тако да је не гурате превише у паприке.

4. Ситно исећи лук и динстати га на уљу док не пожути. Затим додати исецкан парадајз и нарибану шаргарепу, па динстати још 10 минута. Додати потом пасиран парадајз, со и кашичицу до две шећера.

5. На парадајз сос поређати пуњене паприке и добро их залити водом. Кувати око сат до сат и по времена, повремено протресајући лонац. Никако паприке не треба мешати.

6. Када су паприке готове, сос у ком су се кувале може се додатно пропасирати.

7. Пуњене паприке можете да послужите уз пире кромпир.

Пише:
Пошаљите коментар
Рецепт дана: Чизкејк с чоколадом и лешницима

Рецепт дана: Чизкејк с чоколадом и лешницима

01.03.2018. 10:52 10:54
Рецепт дана: Лажна кремпита

Рецепт дана: Лажна кремпита

22.02.2018. 15:25 15:33