Рецепт дана: Кокос куглоф
За неких сдат времене нимало комликоване припреме добићете колач мекан као памук, који укусом подсећа на чувене чупавце.
Састојци (за 10 особа):
Бисквит:
- 3 јајета,
- 1,5 шољица шећера,
- 2 шољице брашна,
- прашак за пециво,
- ванил шећер,
- шољица млека,
- шољица уља,
- 1,5 шољица кокосовог брашна
Глазура:
- 150 г црне чоколаде за кување,
- 1 дцл млека,
кокос за посипање
Припрема:
1. Састојке за бисквит измиксати; прво миксером добро израдити јаја, којима се постепено додају шећер, ванил шећер, млеко, уље и на крају брашно и кокосово брашно.
2. Калуп за куглоф добро намазати масноћом и у њега излити умућену смесу.
3. На врх калупа ставити папир за печење да колач не би изгорео на горњој страни.
4. Куглоф пећи око 50 минута на 200 степени; боље је пећи га дуже на слабијој температури.
5. Када је куглоф печен, оставити га да се охлади, па га потом ставити на тацну.
6. За глазуру отопити чоколаду и у њу додати млеко, па је још топлу прелити преко куглофа.
7. За крај, куглоф посути кокосом.