Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Recept dana: Kokos kuglof

18.03.2018. 18:56 19:01
Piše:
Foto: pixabay.com

Za nekih sdat vremene nimalo komlikovane pripreme dobićete kolač mekan kao pamuk, koji ukusom podseća na čuvene čupavce.

Sastojci (za 10 osoba):

Biskvit:

- 3 jajeta,

- 1,5 šoljica šećera,

- 2 šoljice brašna,

- prašak za pecivo,

- vanil šećer,

- šoljica mleka,

- šoljica ulja,

- 1,5 šoljica kokosovog brašna

Glazura:

- 150 g crne čokolade za kuvanje,

- 1 dcl mleka,

kokos za posipanje

Priprema:

1. Sastojke za biskvit izmiksati; prvo mikserom dobro izraditi jaja, kojima se postepeno dodaju šećer, vanil šećer, mleko, ulje i na kraju brašno i kokosovo brašno.

2. Kalup za kuglof dobro namazati masnoćom i u njega izliti umućenu smesu.

3. Na vrh kalupa staviti papir za pečenje da kolač ne bi izgoreo na gornjoj strani.

4. Kuglof peći oko 50 minuta na 200 stepeni; bolje je peći ga duže na slabijoj temperaturi.

5. Kada je kuglof pečen, ostaviti ga da se ohladi, pa ga potom staviti na tacnu.

6. Za glazuru otopiti čokoladu i u nju dodati mleko, pa je još toplu preliti preko kuglofa.

7. Za kraj, kuglof posuti kokosom.

Piše:
Pošaljite komentar
Recept dana: Krem čorba od celera

Recept dana: Krem čorba od celera

14.03.2018. 11:10 11:14
Recept dana: Varivo od graška i piletine

Recept dana: Varivo od graška i piletine

16.03.2018. 10:44 10:49