broken clouds
15°C
20.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Рецепт дана: Канелони са спанаћем

21.03.2018. 15:24 15:40
Пише:
Извор: Youtube Printscreen

У питању је тако укусно јело да вам неће ни пасти на памет да нема меса.

Састојци:

- 150 г канелона (око 14 туба),

- 400 г спанаћа,

- маслиново уље,

- главица лука,

- 2 чена белог лука,

- 800 г парадајз соса,

- ловоров лист,

- мускатни орашчић,

- босиљак,

- 250 г рикоте,

- јаје,

- 4 кашике пармезана,

- 250 г моцареле

Припрема:

1. Загрејати рерну на 180 степени.

2. Лук и бели лук ситно исецкати, па пропржити на маслиновом уљу.

3. Додати спанаћ и кратко динстати. Зачинити мускатним орашчићем, а затим додати со и бибер.

4. У други лонац улити парадајз сос, додати ловоров лист и босиљак, па динстати неких 20 минута док се не згусне.

5. Измешати јаје, рикоту и пармезан, па зачините према укусу и ставити смесу у посластичарску или пластичну врећицу којој је одсечен врх, па пунити канелоне.

6. На дно посуде за печење ставите парадајз сос, па на њега канелоне. Прелити остатком соса и на врх поређати моцарелу.

7. Канелоне пећи око 35 минута.

Аутор:
Пошаљите коментар
Рецепт дана: Кокос куглоф

Рецепт дана: Кокос куглоф

18.03.2018. 18:56 19:01
Рецепт дана: Поховане шницле и пире кромпир

Рецепт дана: Поховане шницле и пире кромпир

15.03.2018. 11:48 11:52