Рецепт дана: Канелони са спанаћем
У питању је тако укусно јело да вам неће ни пасти на памет да нема меса.
Састојци:
- 150 г канелона (око 14 туба),
- 400 г спанаћа,
- маслиново уље,
- главица лука,
- 2 чена белог лука,
- 800 г парадајз соса,
- ловоров лист,
- мускатни орашчић,
- босиљак,
- 250 г рикоте,
- јаје,
- 4 кашике пармезана,
- 250 г моцареле
Припрема:
1. Загрејати рерну на 180 степени.
2. Лук и бели лук ситно исецкати, па пропржити на маслиновом уљу.
3. Додати спанаћ и кратко динстати. Зачинити мускатним орашчићем, а затим додати со и бибер.
4. У други лонац улити парадајз сос, додати ловоров лист и босиљак, па динстати неких 20 минута док се не згусне.
5. Измешати јаје, рикоту и пармезан, па зачините према укусу и ставити смесу у посластичарску или пластичну врећицу којој је одсечен врх, па пунити канелоне.
6. На дно посуде за печење ставите парадајз сос, па на њега канелоне. Прелити остатком соса и на врх поређати моцарелу.
7. Канелоне пећи око 35 минута.