Рецепт дана: Поховане шницле и пире кромпир
15.03.2018.
11:48
11:52
Коментари (0)
Као и у моди, тако и у гастрономији, класика никада не излази из моде. Поховано месо и пире једна је од тих „увек младих“ гастро комбинација.
Састојци (за 4 особе):
- 1/2 кг свињских шницли,
- 2 јајета,
- вегета,
- со по укусу,
- брашно,
- презла,
- маст за поовање,
- 6 већих кромпира,
- мало млека
Припрема:
1. Шницле посолити и лагано излупати, па их посути вегетом.
2. Затим их уваљати у брашно, јаја и на крају у презле.
3. Загрејати маст, па ставити шницле и потом смањити ватру. Пећи док се не добије лепа боја.
4. Ољуштити кромпире, ставити их да се кувају, па их посолити.
5. Куван кромпир процедити, лагано уситнити у то додати децилитар врућег млека и по жељи посолити и додати мало масти од поховања.
6. Сервирати топле шницле и пире кромир уз неку салату.