Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Recept dana: Kaneloni sa spanaćem

21.03.2018. 15:24 15:40
Piše:
Foto: Youtube Printscreen

U pitanju je tako ukusno jelo da vam neće ni pasti na pamet da nema mesa.

Sastojci:

- 150 g kanelona (oko 14 tuba),

- 400 g spanaća,

- maslinovo ulje,

- glavica luka,

- 2 čena belog luka,

- 800 g paradajz sosa,

- lovorov list,

- muskatni oraščić,

- bosiljak,

- 250 g rikote,

- jaje,

- 4 kašike parmezana,

- 250 g mocarele

Priprema:

1. Zagrejati rernu na 180 stepeni.

2. Luk i beli luk sitno iseckati, pa propržiti na maslinovom ulju.

3. Dodati spanać i kratko dinstati. Začiniti muskatnim oraščićem, a zatim dodati so i biber.

4. U drugi lonac uliti paradajz sos, dodati lovorov list i bosiljak, pa dinstati nekih 20 minuta dok se ne zgusne.

5. Izmešati jaje, rikotu i parmezan, pa začinite prema ukusu i staviti smesu u poslastičarsku ili plastičnu vrećicu kojoj je odsečen vrh, pa puniti kanelone.

6. Na dno posude za pečenje stavite paradajz sos, pa na njega kanelone. Preliti ostatkom sosa i na vrh poređati mocarelu.

7. Kanelone peći oko 35 minuta.

Piše:
Pošaljite komentar
Recept dana: Kokos kuglof

Recept dana: Kokos kuglof

18.03.2018. 18:56 19:01
Recept dana: Pohovane šnicle i pire krompir

Recept dana: Pohovane šnicle i pire krompir

15.03.2018. 11:48 11:52