Recept dana: Kaneloni sa spanaćem
U pitanju je tako ukusno jelo da vam neće ni pasti na pamet da nema mesa.
Sastojci:
- 150 g kanelona (oko 14 tuba),
- 400 g spanaća,
- maslinovo ulje,
- glavica luka,
- 2 čena belog luka,
- 800 g paradajz sosa,
- lovorov list,
- muskatni oraščić,
- bosiljak,
- 250 g rikote,
- jaje,
- 4 kašike parmezana,
- 250 g mocarele
Priprema:
1. Zagrejati rernu na 180 stepeni.
2. Luk i beli luk sitno iseckati, pa propržiti na maslinovom ulju.
3. Dodati spanać i kratko dinstati. Začiniti muskatnim oraščićem, a zatim dodati so i biber.
4. U drugi lonac uliti paradajz sos, dodati lovorov list i bosiljak, pa dinstati nekih 20 minuta dok se ne zgusne.
5. Izmešati jaje, rikotu i parmezan, pa začinite prema ukusu i staviti smesu u poslastičarsku ili plastičnu vrećicu kojoj je odsečen vrh, pa puniti kanelone.
6. Na dno posude za pečenje stavite paradajz sos, pa na njega kanelone. Preliti ostatkom sosa i na vrh poređati mocarelu.
7. Kanelone peći oko 35 minuta.