Рецепт дана: Канелони с месом
Када се спомену тестенине, већини су прве асоцијације шпагете, макароне или лазање. Канелони су код нас помало неправедно запостављени, а ево једног предивног рецепта како бисмо исправили ту неправду.
Састојци:
- паковање канелона,
- 500 г мешаног млевеног меса,
- већа главица лука,
- 200 г шампињона,
- 3 чена белог лука,
- со и бибер по укусу,
- маслиново уље,
- 5 листова свежег босиљка,
- 150 г качкаваља,
- 5 јаја,
- 2 чаше киселе павлаке,
- 2 дл парадајз пиреа
Припрема:
1. Пропржити црни лук на уљу, па додати шампињоне исечене на листиће и млевено месо.
2. Затим додати бели лук, со, бибер и свеж босиљак.
3. Канелона обарити 2-3 минута, па их пунити припремљеном смесом и слагати у подмазану ватросталну чинију.
4. Умутити јаја с павлаком и прелити преко канелона.
5. Преко тога сипати парадајз пире, затим нарендати качкаваљ и запећи у рерни.