Recept dana: Kaneloni s mesom
Kada se spomenu testenine, većini su prve asocijacije špagete, makarone ili lazanje. Kaneloni su kod nas pomalo nepravedno zapostavljeni, a evo jednog predivnog recepta kako bismo ispravili tu nepravdu.
Sastojci:
- pakovanje kanelona,
- 500 g mešanog mlevenog mesa,
- veća glavica luka,
- 200 g šampinjona,
- 3 čena belog luka,
- so i biber po ukusu,
- maslinovo ulje,
- 5 listova svežeg bosiljka,
- 150 g kačkavalja,
- 5 jaja,
- 2 čaše kisele pavlake,
- 2 dl paradajz pirea
Priprema:
1. Propržiti crni luk na ulju, pa dodati šampinjone isečene na listiće i mleveno meso.
2. Zatim dodati beli luk, so, biber i svež bosiljak.
3. Kanelona obariti 2-3 minuta, pa ih puniti pripremljenom smesom i slagati u podmazanu vatrostalnu činiju.
4. Umutiti jaja s pavlakom i preliti preko kanelona.
5. Preko toga sipati paradajz pire, zatim narendati kačkavalj i zapeći u rerni.