Рецепт дана: Хрскава пилетина
Пилетина је незаобилазан састојак многих јела како због пријатног укуса, тако и због лаке припреме и економичности, која је важна ставка сваке домаћице. Осим што пружа безброј могућности када је креирање оброка у питању, пилеће месо се феноменално уклапа у препоруке за здрав стил живота.
Састојци (за 1 особу):
- комад пилећег белог меса,
- соли и бибера по укусу,
- мало карија,
- 1 беланце,
- 2 кашике кукурузног корнфлекса,
- 2 кашике сусама,
- 2 кашике сунцокрета,
- сок од 1/2 лимуна
Припрема:
1. Скувати комад меса, па оцедити од воде, па посолити, побиберити и зачинити каријем.
2. У једну посуду ставити немућено беланце, а у другој помешати корнфлекс (рукама уситњен) и семенке.
3. Месо провући кроз беланце, па уваљати у мешавину семенки и корнфлекса.
4. Ставити на пек папир, па запећи у рерни загрејаној на 250 степени. 5. Када се месо запече, извадити га из рерне, прелити лимуновим соком и вратити у рерну на још десетак минута да се пече на 200 степени.
6. Послужити топло, уз комад хлеба и салату.