Рецепт дана: Хрскави кромпирићи
Ово је толико укусан печени крпомпир да, чак и кад нема меса на столу, то једноставно нећете ни приметити. За потпуни ужитак „криви“ су свежи зачини...
Састојци:
- 6 средњих кромпира,
- 75 мл маслиновог уља,
- 5 ченова белог лука,
- кашика исеканог свежег рузмарина,
- кашика насецканог свежег тимијана,
- морска со и бибер по укусу,
- мало першуна за декорацију
Припрема:
1. Загрејати плех за печење у рерни на 220 степени.
2. У међувремену ољуштити кромпир, па сваки исећи на четири једнака дела.
3. Кромпире затим ставити у шири тигањ с уљем, белим луком, рузмарином и тимијаном, па све заједно посолити и побиберити.
4. Кратко пропржити да се сљубе сви састојци.
5. Потом кромпир преместити у рерну, па пустити да се пече око 55 минута на 220 степени.
6. Послужити вруће кромпириће с мало свеже насецканог першуна.