Recept dana: Hrskavi krompirići
Ovo je toliko ukusan pečeni krpompir da, čak i kad nema mesa na stolu, to jednostavno nećete ni primetiti. Za potpuni užitak „krivi“ su sveži začini...
Sastojci:
- 6 srednjih krompira,
- 75 ml maslinovog ulja,
- 5 čenova belog luka,
- kašika isekanog svežeg ruzmarina,
- kašika naseckanog svežeg timijana,
- morska so i biber po ukusu,
- malo peršuna za dekoraciju
Priprema:
1. Zagrejati pleh za pečenje u rerni na 220 stepeni.
2. U međuvremenu oljuštiti krompir, pa svaki iseći na četiri jednaka dela.
3. Krompire zatim staviti u širi tiganj s uljem, belim lukom, ruzmarinom i timijanom, pa sve zajedno posoliti i pobiberiti.
4. Kratko propržiti da se sljube svi sastojci.
5. Potom krompir premestiti u rernu, pa pustiti da se peče oko 55 minuta na 220 stepeni.
6. Poslužiti vruće krompiriće s malo sveže naseckanog peršuna.