Рецепт дана: Хлеб пуњен шунком и сиром
Знамо да храну не буи требало бацати. Ако вам је остало старог хлеба и не знате шта бисте са њим, ево укусног решења.
Састојци:
- 400 г старог хлеба,
- 150 г шунке,
- 70 г тврдог сира,
- 60 г панчете,
- 50 г празилука,
- 4 јајета,
- 90 мл павлаке,
- 15 г путера,
- со и бибер по укусу,
- мало млевене љуте паприке
Припрема:
1. Хлеб пажљиво исећи уз ивицу, па извадити средину.
2. Притиснути га мало руком да постане компактнији, па исецкати на коцкице.
3. На тигању, без додавања масноћа, кратко пропржити сланину и, кад је полупечена, одложити је са стране.
4. Искључити ринглу, па у још врућ тигањ убацити коцкице хлеба да упију масноћу коју је пустила сланина.
5. У дубокој посуди умутити јаја и павлаку.
6. Смеси додати нарендану шунку, сир и сецкани празилук, па добро промешати.
7. Пуњење за хлеб зачинити.
8. У хлеб распоредити мало путера.
9. Смесу од јаја, шунке и поврћа излити у средину хлеба, па преко јаја посути коцкице хлеба и насецкану печену сланину.
10. Хлеб ставити да се пече неких двадесетак минута у рерни, загрејаној на 180 степени.