Recept dana: Hleb punjen šunkom i sirom
Znamo da hranu ne bui trebalo bacati. Ako vam je ostalo starog hleba i ne znate šta biste sa njim, evo ukusnog rešenja.
Sastojci:
- 400 g starog hleba,
- 150 g šunke,
- 70 g tvrdog sira,
- 60 g pančete,
- 50 g praziluka,
- 4 jajeta,
- 90 ml pavlake,
- 15 g putera,
- so i biber po ukusu,
- malo mlevene ljute paprike
Priprema:
1. Hleb pažljivo iseći uz ivicu, pa izvaditi sredinu.
2. Pritisnuti ga malo rukom da postane kompaktniji, pa iseckati na kockice.
3. Na tiganju, bez dodavanja masnoća, kratko propržiti slaninu i, kad je polupečena, odložiti je sa strane.
4. Isključiti ringlu, pa u još vruć tiganj ubaciti kockice hleba da upiju masnoću koju je pustila slanina.
5. U dubokoj posudi umutiti jaja i pavlaku.
6. Smesi dodati narendanu šunku, sir i seckani praziluk, pa dobro promešati.
7. Punjenje za hleb začiniti.
8. U hleb rasporediti malo putera.
9. Smesu od jaja, šunke i povrća izliti u sredinu hleba, pa preko jaja posuti kockice hleba i naseckanu pečenu slaninu.
10. Hleb staviti da se peče nekih dvadesetak minuta u rerni, zagrejanoj na 180 stepeni.