Рецепт дана: Фокача
14.08.2017.
09:47
09:50
Коментари (0)
Ароматична италијанска погача, хлеб са медитеранским зачинима, маслинама и маслиновим уљем, дефинитивно је нешто што морате да пробате.
Састојци:
- 250 г оштрог брашна,
- 250 г меког брашна,
- 350 мл млаке воде,
- кашичица сувог квасца,
- кашика соли
За надев:
- 100 г маслина,
- кашичица сувог зачинског биља,
- крупне морске соли по укусу,
- 4 кашике маслиновог уља
Припрема:
1. Брашно помешати, додати со, уље, квасац, па замесити тесто.
2. Оставити тесто да надође, па га затим премесити и поделити на три дела.
3. Рукама га развући, па у тесту направити удубљења и у њих ставити исечене маслине, посути со и ставити зачинско биље, па прелити маслиновим уљем.
4. Пећи 20 минута у рерни загрејаној на 220 степени.