НАПРАВИТЕ ТАЈЛАНДСКИ ОМЛЕТ Ово га разликује од домаће верзије УКУС ЋЕ ВАС ОДУШЕВИТИ
Тајландски омлет kai jeow многима је познат као одлична улична храна.
Туристи га радо купују и једу на улици, а заправо се ради о "обичном" омлету којем се додаје тек неколико састојака који га чине потпуно другачијим од оних на које смо навикли. Осим тога, најбитнија разлика заправо је у начину печења - Тајланђани овај омлет пеку у дубоком уљу на јакој ватри, што му даје препознатљиву хрскаву текстуру с пенастим и меканим деловима унутра.
Лако га можете направити и код куће, а један од кључних састојака који им и даје специфичан укус је рибљи умак. Додаје се још и млади лук, а може се користити и кувана рижа или sriracha умак.
Потребни састојци
млади лук
јаје
рибљи умак
Како се припрема
Загријте уље, па разбијте јаје у здјелу и помијешајте га са ситно сјецканим младим луком и рибљим умаком. Улијте у таву и пржите док не поприми златну боју, па окрените лопатицом и пржите другу страну. Угасите ватру и послужите - можете скухати рижу, па га сервирати на подлози од риже са sriracha умаком или кечапом.
(Индекс.хр)