overcast clouds
16°C
26.03.2025.
Нови Сад
eur
117.0992
usd
112.8015
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

НАПРАВИТЕ ТАЈЛАНДСКИ ОМЛЕТ Ово га разликује од домаће верзије УКУС ЋЕ ВАС ОДУШЕВИТИ

25.03.2025. 21:18 21:28
Пише:
Извор:
Индекс.хр
јаје
Фото: pexels/Ilustracija

Тајландски омлет kai jeow многима је познат као одлична улична храна.

 Туристи га радо купују и једу на улици, а заправо се ради о "обичном" омлету којем се додаје тек неколико састојака који га чине потпуно другачијим од оних на које смо навикли. Осим тога, најбитнија разлика заправо је у начину печења - Тајланђани овај омлет пеку у дубоком уљу на јакој ватри, што му даје препознатљиву хрскаву текстуру с пенастим и меканим деловима унутра.

Лако га можете направити и код куће, а један од кључних састојака који им и даје специфичан укус је рибљи умак. Додаје се још и млади лук, а може се користити и кувана рижа или sriracha умак.

Потребни састојци
млади лук
јаје
рибљи умак
 

Како се припрема
Загријте уље, па разбијте јаје у зд‌јелу и помијешајте га са ситно сјецканим младим луком и рибљим умаком. Улијте у таву и пржите док не поприми златну боју, па окрените лопатицом и пржите другу страну. Угасите ватру и послужите - можете скухати рижу, па га сервирати на подлози од риже са sriracha умаком или кечапом.

(Индекс.хр)

Извор:
Индекс.хр
Пише:
Пошаљите коментар
ТАЈЛАНДСКИ УКУСИ У ДНЕВНОЈ СОБИ БРИЏИТ ЏОНС! Легендарни лондонски СТАН ДОБИО нову намену и „нови живот“ (ВИДЕО)

Филмски, а и гастрономски ужитак!

Бриџит Џонс

ТАЈЛАНДСКИ УКУСИ У ДНЕВНОЈ СОБИ БРИЏИТ ЏОНС! Легендарни лондонски СТАН ДОБИО нову намену и „нови живот“ (ВИДЕО)

06.11.2024. 18:59 19:09