Recept dana: Čokoladna torta bez brašna
Ovu tortu je vrlo jednostavno napraviti, a ukus je savršen.
Sastojci (za 8 osoba):
- 100 g mlečne čokolade,
- 200 g tamne čokolade za kuvanje,
- 100 g šećera u prahu,
- 250 g putera,
- 1 do 2 kašike prezli,
- 5 jaja,
Preliv od šumskog voća:
- 2 kašike šećera,
- smrznuto šumsko voće,
- kašičica gustina
Priprema:
1. Otopiti na pari čokolade, puter i šećer u prahu.
2. Nakon što su se svi sastojci otopili, dodati jedno po jedno jaje i mešati ručnim mikserom.
3. Kada se sva jaja umešana, dodati dve kašike prezle i dobro promešati.
4. S malo putera namazati okvir za tortu veličine 26 centimetra i staviti papir za pečenje u obliku kruga, kako se torta ne bi zalepila za dno.
5. Uliti smesu u kalup i staviti da se peče pola sata u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
6. Dok se torta peče, u loncu rastopiti smrznuto šumsko voće sa dve kašike šećera i kašičicom gustina.
7. Kada je torta pečena, odgore poređati šumsko voće.