Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Рецепт дана: Пљескавице од тиквица и шаргарепе

22.09.2017. 18:26 18:30
Пише:
Фото: pixabay.com

Рецепт намењен не само вегетаријанцима,  већ и свим љубитељима поврћа и здравије исхране. Ове лагане пљескавице можете да печете у рерни или да их, ако волите хрскавије, испржите их.

Састојци:

- 3 средње тиквице,

- 3 шаргарепе,

- 1 јаје,

- мало бибера и соли,

- 3-4 кашике кукурузног брашна,

- мало свежег першуна,

- уље,

- по потреби презли

Припрема:

1. За почетак, потребно је изрендати поврће.

2. Ставити нарендане тиквице и шаргарепу у чисту крпу, посути  кашичицом соли и оставити изнад судопере око 10 минута.

3. После тога истиснути што више течности из поврћа. Ово је пресудан корак да пљескавице не буду гњецаве.

4. Додати остале састојке и све лепо сединити.

5. Обликовати пљескавице, па их мало притиснути прстима и поређати на папир за печење.

6. Загрејати добро уље, затим стављати пљескавице, остављајући мало простора између сваке и пржити их са сваке стране док не добију златну боју.

7. На крају их ставити на кухињски папир како би се упила сувишна масноћа.

8. Послужити их са јогурт салатом или неком другом салатом коју волите.

Пише:
Пошаљите коментар
Рецепт дана: Мафини с карфиолом и панчетом

Рецепт дана: Мафини с карфиолом и панчетом

18.09.2017. 20:28 20:33
Рецепт дана: Фокача с младим сиром

Рецепт дана: Фокача с младим сиром

14.09.2017. 11:31 11:39