Рецепт дана: Пљескавице од тиквица и шаргарепе
Рецепт намењен не само вегетаријанцима, већ и свим љубитељима поврћа и здравије исхране. Ове лагане пљескавице можете да печете у рерни или да их, ако волите хрскавије, испржите их.
Састојци:
- 3 средње тиквице,
- 3 шаргарепе,
- 1 јаје,
- мало бибера и соли,
- 3-4 кашике кукурузног брашна,
- мало свежег першуна,
- уље,
- по потреби презли
Припрема:
1. За почетак, потребно је изрендати поврће.
2. Ставити нарендане тиквице и шаргарепу у чисту крпу, посути кашичицом соли и оставити изнад судопере око 10 минута.
3. После тога истиснути што више течности из поврћа. Ово је пресудан корак да пљескавице не буду гњецаве.
4. Додати остале састојке и све лепо сединити.
5. Обликовати пљескавице, па их мало притиснути прстима и поређати на папир за печење.
6. Загрејати добро уље, затим стављати пљескавице, остављајући мало простора између сваке и пржити их са сваке стране док не добију златну боју.
7. На крају их ставити на кухињски папир како би се упила сувишна масноћа.
8. Послужити их са јогурт салатом или неком другом салатом коју волите.