ПОСНИ НАМАЗ ОД ПЕЧУРАКА И ПАТЛИЏАНА Једноставно се спрема, а уз парче хлеба чини доручак или ужину савршеном
Хоће ли неко постити или не је верска одлука, а подразумева "искључивање" лоших мисли и дела, као и уздржавање од одређених намирница, углавном животињског порекла.
Овог пута доносимо рецепт за посни намаз од печурака и патлиџана.
Састојци:
400г печурака (шампињони, буковаче…)
200г патлиџана
1 главица лука
3 чена белог лука,
со
бибер
сок од једног лимуна
1-2дл маслиновог уља
Припрема:
Печурке, патлиџан и лук исеците на мање комаде распоредите у плех, зачините сољу и бибером и прелијте са мало маслиновог уља.
Прекрите алуминијумском фолијом тако да све добро затворите или поклопите па пеците у рерни загрејаној на 180°Ц око 30-40 мин односно док не омекшају.
Након печења преспите у посуду за мешање да се смалачи заједно са соком од печења и уз додавање маслиновог уља све добро уситнити миксером.
Пред крај додајте и лимунов сок (по мало да би укус био усклађен вашим жељама) и добро промешајте.
На крају додати још соли и бибера уколико желите.
Количина употребљеног маслиновог уља, лимуновог сока и зачина је искључиво на вама.
Намаз оставити да се хлади у фрижидеру барем 1ч пре служења.
У фрижидеру се може чувати неколико дана.
Ако му се за то време промени текстура само га промешајте. То се догађа јер у намазу нема хомогенизатора.
Kurir.rs