Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

POSNI NAMAZ OD PEČURAKA I PATLIDŽANA  Jednostavno se sprema, a uz parče hleba čini doručak ili užinu savršenom

29.11.2023. 14:32 15:20
Piše:
Foto: Pixabay.com/Dnevnik.rs

Hoće li neko postiti ili ne je verska odluka, a podrazumeva "isključivanje" loših misli i dela, kao i uzdržavanje od određenih namirnica, uglavnom životinjskog porekla.

Ovog puta donosimo recept za posni namaz od pečuraka i patlidžana.

Sastojci:

400g pečuraka (šampinjoni, bukovače…)

200g patlidžana

1 glavica luka

3 čena belog luka,

so

biber

sok od jednog limuna

1-2dl maslinovog ulja

Priprema:

Pečurke, patlidžan i luk isecite na manje komade rasporedite u pleh, začinite solju i biberom i prelijte sa malo maslinovog ulja.

Prekrite aluminijumskom folijom tako da sve dobro zatvorite ili poklopite pa pecite u rerni zagrejanoj na 180°C oko 30-40 min odnosno dok ne omekšaju.

Nakon pečenja prespite u posudu za mešanje da se smalači zajedno sa sokom od pečenja i uz dodavanje maslinovog ulja sve dobro usitniti mikserom.

Pred kraj dodajte i limunov sok (po malo da bi ukus bio usklađen vašim željama) i dobro promešajte.

Na kraju dodati još soli i bibera ukoliko želite.

Količina upotrebljenog maslinovog ulja, limunovog soka i začina je isključivo na vama.

Namaz ostaviti da se hladi u frižideru barem 1č pre služenja.

U frižideru se može čuvati nekoliko dana.

Ako mu se za to vreme promeni tekstura samo ga promešajte. To se događa jer u namazu nema homogenizatora.

Kurir.rs

Piše:
Pošaljite komentar
Ona je HRANJIVA, daje ENERGIJU i SMANJUJE APETIT Idealna za dane posta – Evo o kojoj namirnici je reč

Ona je HRANJIVA, daje ENERGIJU i SMANJUJE APETIT Idealna za dane posta – Evo o kojoj namirnici je reč

29.11.2023. 12:56 13:12
KAKO NE BITI GLADAN ZA VREME POSTA? Nutricionistkinja otkrila koja namirnica je NAJBOLJA tokom ovog perioda i KAKO JE JESTI

KAKO NE BITI GLADAN ZA VREME POSTA? Nutricionistkinja otkrila koja namirnica je NAJBOLJA tokom ovog perioda i KAKO JE JESTI

28.11.2023. 14:10 15:51
Recept dana: Posna paradajz čorba sa prazilukom

Recept dana: Posna paradajz čorba sa prazilukom

12.04.2017. 11:09 11:18