ПОСНИ КОЛАЧ СА ВИШЊАМА: Укусна посластица на води за празничне дане
Како је у току Ускршњи пост, избор намирница је сужен те је тешко осмислити разноврстан јеловник. Зато вам доносимо рецепт за посан колач са вишњама, који можете припремити и у овим предпразничнм данима.
За припрему овог колача потребно вам је 300 гр вишања, 400 мл воде, четири кашике вашег омиљеног пекмеза, 12 кашика шећера, 100 грама пшеничних клица, 18 кашика брашна и кесица прашка за пециво.
Најпре, рерну загрејете на 200 степени.
У чинији измешајте прашак за пециво, воду, шећер, пшеничне клице и брашно, а када измешате ове састојке, у њих убаците пекмез и сједините, а потом и вишње.
Оставите смесу да се одмори неколико минута, таман док се загреје рерна, након чега смесу пребацујете у плех димензије 20x30 цм, и изравнате.
Након што убаците колач у рерну, температуру смањите на 180 степени и печете га 55 минута.
Након што га извадите, оставите да се охлади и поспите прах шећером. Пријатно!
Дневник / Еспресо