POSNI KOLAČ SA VIŠNJAMA: Ukusna poslastica na vodi za praznične dane
Kako je u toku Uskršnji post, izbor namirnica je sužen te je teško osmisliti raznovrstan jelovnik. Zato vam donosimo recept za posan kolač sa višnjama, koji možete pripremiti i u ovim predprazničnm danima.
Za pripremu ovog kolača potrebno vam je 300 gr višanja, 400 ml vode, četiri kašike vašeg omiljenog pekmeza, 12 kašika šećera, 100 grama pšeničnih klica, 18 kašika brašna i kesica praška za pecivo.
Najpre, rernu zagrejete na 200 stepeni.
U činiji izmešajte prašak za pecivo, vodu, šećer, pšenične klice i brašno, a kada izmešate ove sastojke, u njih ubacite pekmez i sjedinite, a potom i višnje.
Ostavite smesu da se odmori nekoliko minuta, taman dok se zagreje rerna, nakon čega smesu prebacujete u pleh dimenzije 20x30 cm, i izravnate.
Nakon što ubacite kolač u rernu, temperaturu smanjite na 180 stepeni i pečete ga 55 minuta.
Nakon što ga izvadite, ostavite da se ohladi i pospite prah šećerom. Prijatno!
Dnevnik / Espreso