ПОСНИ КАФЕ КОЛАЧ ПОСУТ МРВИЦАМА ОД ЦИМЕТА: Посластица идеална за оне који посте, а арома омиљеног напитка даје БОГАТ УКУС РЕЦЕПТ
Прави се за само четрдесет минута, има укус и арому кафе, а посут је мрвицама цимета, идеалан за све који посте
Одличан десерт за све особе које посте, воде рачуна о исхрани или су вегани. Ево како се прави посни кафе колач посут мрвицама од цимета.
Састојци:
За цимет мрвице:
30 г ораха, исецканих
30 г овсеног брашна
30 г шећера
кашика отопљеног шећера
кашичица цимета у праху
За колач:
160 г овсеног брашна
65 г бадемовог брашна
60 г кокосовог шећера
кашика инстант кафе у праху
2 кашичице прашка за пециво
60 мл сојиног млека
60 г пасиране јабуке
Припрема
Загрејте рерну на 180Ц.
Направите мрвице цимета за посипање тако што ћете комбиновати све састојке (орахе, овсено брашно, шећер и цимет у праху). Оставите их по страни.
У велику посуду за мешање додајте све суве састојке - овсено и бадемово брашно, кокосов шећер, инстант кафу и прашак за пециво. Мешајте док се све добро не сједини.
Додајте бадемово млеко и пасирану јабуку у чинију. Добро промешајте док се све добро не сједини.
Сипајте тесто у квадратни плех, који сте подмазали или обложили папиром за печење. Поравнајте смесу у плеху па равномерно поспите мрвицама од цимета.
Пеците колач 30-35 минута, или док чачкалица не буде чиста када се убаци у средину. Оставите да се охлади 10-15 минута пре резања и сервирања.
kurir.rs/ Дневник