НАЈЈЕФТИНИЈИ ПОСНИ КОЛАЧ Tолико је СОЧАН И УКУСАН да мрсни нећете ни пожелети; Може да се прави и као торта
Током посних дана засладите се једним моћним посним десертом који треба да се нађе на вашем столу.
Нама је пост изговор да направимо медено срце - омиљени колач наше породице. Веома се лако спрема, па сви учествујемо у припремама.
Најбоље од свега је што састојке за њега увек имате у кући, а готов је за пола сата.
Медено срце је спас за домаћице!
Потребно: 1 шоља (250мл) киселе воде, 1 шоља шећера, 1 шоља уља, 1 кашичица соде бикарбоне, 1 кашичица цимета, мало рендане црне чоколаде, 2 шоље брашна (може и мало више), 3 кашике џема (ми користимо џем од шљива, али може било који), 100 грама црне чоколаде и мало уља, 200 грама ораха.
Припрема: У једну ванглу измешајте шећер, киселу воду, соду бикарбону, уље, цимет и рендану чоколаду. Затим додајте брашно па када добро умутите не заборавите џем. Када се направи глатка смеса излијте је у плех и пеците на 200 степени око 25 минута (зависи од рерне).
Врућ колач богато премажите са џемом, поспите орахе па преко излијте глазуру од растопљене чоколаде и уља.
Оставите да се колач охлади.
Савет плус: Медено срце можете да правите и као торту с тим што ћете да направите две коре и да их филујете са џемом и орасима, а све залијете чоколадом.
Уживајте!
стил.курир