Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

НАЈЈЕФТИНИЈИ ПОСНИ КОЛАЧ Tолико је СОЧАН И УКУСАН да мрсни нећете ни пожелети; Може да се прави и као торта

09.04.2024. 15:02 15:42
Пише:
Фото: Youtube Prinscreen / Uvek Ukusno

Током посних дана засладите се једним моћним посним десертом који треба да се нађе на вашем столу.

Нама је пост изговор да направимо медено срце - омиљени колач наше породице. Веома се лако спрема, па сви учествујемо у припремама.

Најбоље од свега је што састојке за њега увек имате у кући, а готов је за пола сата.

Медено срце је спас за домаћице!

Потребно: 1 шоља (250мл) киселе воде, 1 шоља шећера, 1 шоља уља, 1 кашичица соде бикарбоне, 1 кашичица цимета, мало рендане црне чоколаде, 2 шоље брашна (може и мало више), 3 кашике џема (ми користимо џем од шљива, али може било који), 100 грама црне чоколаде и мало уља, 200 грама ораха.

Припрема: У једну ванглу измешајте шећер, киселу воду, соду бикарбону, уље, цимет и рендану чоколаду. Затим додајте брашно па када добро умутите не заборавите џем. Када се направи глатка смеса излијте је у плех и пеците на 200 степени око 25 минута (зависи од рерне).

Врућ колач богато премажите са џемом, поспите орахе па преко излијте глазуру од растопљене чоколаде и уља.

Оставите да се колач охлади.

Савет плус: Медено срце можете да правите и као торту с тим што ћете да направите две коре и да их филујете са џемом и орасима, а све залијете чоколадом.

Уживајте!

стил.курир

Пише:
Пошаљите коментар